Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tabula Sonorum Organum

06 jul @ 15:30 - 16:30

Bart van Dongen – orgel
Gonçalo Almeida – contrabas

Tabula Sonorum is een duet van de Nederlandse pianist en componist Bart van Dongen en de Portugese contrabassist Gonçalo Almeida, waarbij de verkenning van geïmproviseerde muziek met een sterke minimalistische invloed de grenzen van traditioneel pianospel en contrabasspel verlegt. De muzikanten duiken in een verscheidenheid aan voorbereidingen, experimenteren met onconventionele technieken om een uniek en divers geluidsspectrum te creëren.

Voor dit specifieke concert presenteren zij Tabula Sonorum Organum, waarbij de piano wordt vervangen door een kerkorgel, wat zorgt voor een unieke en krachtige muzikale ervaring.

De diepe, resonante tonen van de contrabas vermengen zich prachtig met het rijke en majestueuze geluid van het kerkorgel, wat een gevoel van grootsheid en diepte creëert en een dramatisch en spiritueel element aan de muziek toevoegt.

In een boeiende en dynamische muzikale dialoog, neigend naar meditatieve minimalisme, creëren de uitvoerenden een betoverende sfeer die het publiek meeneemt op een reis van geluid.

Gegevens

Datum:
06 jul
Tijd:
15:30 - 16:30
Site:
https://www.smitsorgel.nl/activiteit/zomerbespeling-42/?instance_id=117

Organisator

Stichting Smitsorgel Heilige Martinuskerk
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Sint-Martinuskerk
Kerkplein 47A
Sint-Oedenrode, Nederland
+ Google Maps