Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bart van Dongen piano/harmonium | Fie Schouten (contra)basklarinet | Gonçalo Almeida contrabas

05 nov 2023 @ 12:00 - 16:00

€22

Stadscomponist ’s-Hertogenbosch Bart van Dongen geeft op 5 november een concert met zijn muzikale kompanen Fie Schouten en Gonçalo Almeida. Met beide vormt Van Dongen een duo waarin compositie en improvisatie een gelijkwaardige rol spelen.

Op deze middag gaat Van Dongen een o.a. aantal van zijn maandstukken spelen. Elke maand wordt er een compositie geplaatst in De Bossche Omroep en op de site van Stadscomponist ’s-Hertogenbosch https://www.stadscomponist-sh.nl zodat ze voor iedereen toegankelijk zijn. Speciaal voor dit concert schrijft Bart van Dongen een compositie voor contrabas, basklarinet en harmonium.

Bart van Dongen piano/harmonium | Fie Schouten (contra)basklarinet | Gonçalo Almeida contrabas

Fie Schouten, geboren en nog altijd woonachtig in Amsterdam, is te horen in vele verschillende formaties op podia en festivals wereldwijd. Zij bespeelt alle klarinetten, met een voorliefde voor de lage instrumenten.  http://fieschouten.nl

Als specialiste in nieuwe muziek treedt zij veelvuldig op als soliste en in kamermuziek-formaties, o.a. met cellisten Katharina Gross, Eva van de Poll, pianiste Keiko Shichijo, basklarinettist Jelte Althuis, accordeonist Marko Kassl, claveciniste Goska Isphording en percussioniste Tatiana Koleva.     Daarnaast speelt zij met improvisatoren, onder anderen Guus Janssen piano, Vincent Courtois cello, Giuseppe Doronzo baritonsaxofoon, Wilbert de Joode contrabas.

Gonçalo Almeida (Lissabon, 1978) is een Portugese muzikant en componist, gevestigd in Rotterdam, Nederland.Zijn sterke interdisciplinaire en collaboratieve benadering maakt dat Gonçalo in een verscheidenheid aan projecten speelt die gaan van moderne jazz, freejazz, jazzcore, hedendaags gecomponeerd en vrije improvisatiemuziek.  https://gonzobass.wixsite.com/gonzoalmeida

Hij is de oprichter/componist/bassist van Hydra Ensemble, Lama Trio, Albatre, The Attic en lid van Spinifex, Tetterapadequ, The Selva, Roji, Almeida/Duynhoven/Klein trio, Tabula Sonorum.

Gonçalo Almeida werkt ook veelvuldig samen met audiovisuele kunstenaars, moderne dansers, dichters en theatermakers, zoals onder meer Arnold Dreyblatt, Julyen Hamilton, Rita Vilhena, Ricardo Jacinto, Pierre Bastien.Sinds 2001 toert hij internationaal binnen verschillende van deze projecten, in Europa, de VS, India en Japan.

 Bart van Dongen – Sluit niets uit, wijst niets af 

Bart van Dongen (1959), componist, musicus en conceptueel kunstenaar, won in 2007 de tweejaarlijkse Brouwerij Cultuurprijs voor de stad ‘s-Hertogenbosch. Uit het juryrapport: ‘Een constante in zijn werk is dat compositie, improvisatie en concept altijd een drie-eenheid zijn. […] De handeling ter plekke vormt daarmee een belangrijk onderdeel van zijn kunst.’ Bart van Dongen is initiatiefnemer van diverse projecten, die alle één ding gemeen hebben: een zoektocht naar nieuwe muziek of op z’n minst nieuwe klanken. Hij sluit niets uit en wijst niets af; ogenschijnlijk tegengestelde krachten weet hij met elkaar te verbinden en aan te moedigen.

Bart van Dongen is tot september 2024 stadscomponist ’s-Hertogenbosch, in het kader hiervan is Van Dongen betrokken bij verschillende muzikale activiteiten in de stad. Met contrabassist Gonçalo Almeida is hij TABULA SONORUM ORGANUM aan het ontwikkelen, een werk voor een quadrafonisch versterkte contrabas en kerkorgel. Krijgt de voorstelling Eldorado – die onder zijn muzikale leiding staat – een reprise eind mei en begin juni in Friesland en is hij met VLEK dit seizoen huisensemble van W2 de Toonzaal.

Gegevens

Datum:
05 nov 2023
Tijd:
12:00 - 16:00
Kosten:
€22
Site:
https://www.novembermusic.net/programma?festival=muziekroute

Organisator

November Music
Telefoon
+31 73 6122000
E-mail
info@novembermusic.net
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Huis73
Hinthamerstraat 72 -74
's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 5211 MR Nederland
+ Google Maps
Telefoon
073 680 2900
Bekijk de site van Locatie