Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Duo Duo: Glits & Van Dongen/Capel

26 nov 2021 @ 19:30 - 20:30

€12,50

G.L.I.T.S. (Getting Lost In Tiny Spaces), Verdwalen in kleine (klank)ruimtes.
Peter Vandenberghe en Bart Maris duiken vol enthousiasme in dit avontuur als duo, na 30 jaar in verschillende grotere formaties samen te werken (X-Legged Sally en Flat Earth Society, om de meest bekende te noemen).
Als duo zoeken ze naar directere muzikale dialogen in steeds wisselende klanklandschappen met behulp van composities van Bart en vrij geïmproviseerde stukken (Tiny Spaces).

Edward Capel en Bart van Dongen zijn geen onbekenden van elkaar. Ze spelen al jaren samen in VLEK en Eddy & the Ethiopians maar in deze samenwerking zoeken Bart en Edward naar andere wegen. Startend met unisono (eenstemmige) lijnen gecomponeerd door Capel wijken ze af, komen terug, keren om en gaan door in een andere gecomponeerde lijn van Edward. Deze mini composities worden ook gedeeld met het andere duo. Daar ontstaan nog meer wegen om in te slaan, op te verdwalen en naar terug te keren.

Edward Capel is in 1992 afgestudeerd aan het Brabants Conservatorium. Hij studeerde saxofoon, geïmproviseerde muziek en compositie aan het Brabants Conservatorium en schreef composities voor improvisatie ensembles, bigband, saxofoonkwartet en fanfare en is werkzaam als zelfstanding saxofoondocent, ensembleleider, componist en freelance musicus.
Musicus en bekende Bosschenaar Bart van Dongen is niet te beroerd om achter orgels te kruipen en maakt er dan ook nog prachtplaten van; zo bv het Smits orgel uit 1852 in Schijndel (NL) waar dan de plaat ‘Vrije Cirkel’ uit voortkwam met pakkende titels als ‘Hé?’, ‘Wat?’ en ‘Hoezo?’.

Bart Maris: trompet
Peter Vandenberghe: piano

Edward Capel (NL): rieten
Bart Van Dongen (NL): wurlitzer-piano

Bart Maris
Peter Vandenberghe
Edward Capel
Bart Van Dongen

Gegevens

Datum:
26 nov 2021
Tijd:
19:30 - 20:30
Kosten:
€12,50
Site:
http://www.jazzzolder.be/kalender.php

Organisator

JazzZolder Mechelen
Bekijk de site van Organisator

Locatie

JazzZolder Mechelen
Het Predikheren, Goswin De Stassartstraat 88
Mechelen, Belgium
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie