Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Marc Alberto (bas en altsax) & Bart van Dongen (piano)

11 dec 2018 - 12 dec 2018

Marc Alberto ontmoet Bart van Dongen in een geïmproviseerd duet voor saxofoon en piano.

Het werk van saxofonist/componist Marc Alberto (1990) is een weerspiegeling van zijn gemengde culturele – en professionele – achtergrond en kenmerkt zich door de versmelting van invloeden zoals minimal, jazz, vroege electronica, dans, impro,
klank- en performance kunst.
Zijn bijzondere sound en vaak onorthodoxe speeltechniek vergt fysiek het uiterste van zijn instrumenten en lichaam, zonder dat virtuositeit ooit een doel op zichzelf is. Het resultaat; een open klankwereld waarin akoestisch-elektronisch één wordt en minimale improvisaties zich kaleidoscopisch blijven ontvouwen.

Bart van Dongen (1959), componist, musicus en conceptueel kunstenaar: ‘Een constante in zijn werk is dat compositie, improvisatie en concept altijd een drie-eenheid zijn. […] De handeling ter plekke vormt daarmee een belangrijk onderdeel van zijn kunst.’ Bart van Dongen is initiatiefnemer van diverse projecten, die alle één ding gemeen hebben: een zoektocht naar nieuwe muziek of op z’n minst nieuwe klanken. Hij sluit niets uit en wijst niets af; ogenschijnlijk tegengestelde krachten weet hij met elkaar te verbinden en aan te moedigen.

Het concert wordt opgenomen om daar een cd van te maken.

Gegevens

Begin:
11 dec 2018
Einde:
12 dec 2018

Locatie

Paviljoen Ongehoorde Muziek
Ruysdaelbaan 106
Eindhoven, Brabant 5211 KW Netherlands
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie