Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VLEK

12 okt 2019 @ 20:30 - 23:00

€18

Precies 40 jaar gelden, op 12 oktober 1979, werd de Stichting Bevordering Muziekimprovisatie (SBM) in Tilburg opgericht. De Stichting verwierf al snel een eigen podium door financiële steun van een grote groep jazzliefhebbers en jazzmusici die allen garant stonden voor een bedrag. Dat allemaal was voldoende om een hypotheek voor een jazzclub af te sluiten. Een crowdfundingsactie avant la lettre en tevens de start van Paradox.  

Dit gaan we uiteraard vieren met veel muziek en evenementen. De hele week zijn er extra concerten als Rund om Hause #2 (muzikale wandeling door Willem II straat), Peter Bernstein Quartet, ZIV RAVITZ – NIR FELDER – WILL VINSON, PAUL VAN KEMENADE / LOUIS MOHOLO AFRICAL CONNECTION & SKUNK FUNK INTERNATIONAL, een internationale Brecker Brothers Tribute ft. Teus Nobel. Op 12 oktober 2019 trappen we echter af met 3 groepen die onlosmakelijk verbonden zijn met Paradox: natuurlijk VLEK, al ruim 10 jaar “ons huisorkest”, duo Ernst Reijseger/Harmen Fraanje.en het Paul van Kemenade Classic Quintet ft special guest Mete Erker.

VLEK
Deze band is een bijzonder gedreven en eigenwijs collectief van musici met hun wortels in de geïmproviseerde muziek, jazz en alternatieve rockmuziek. Met gezamenlijk meer dan 150 jaar podiumervaring staan de heren al 10 jaar garant voor een muzikale live-belevenis die zijn weerga niet kent! VLEK ontstond in 2009 en speelde ondertussen op vele podia en festivals. Met hun nieuwe repertoire hebben ze wederom verrassende muziek uit de hoge hoed getoverd: stuwende dance-beats, vuige rock-riffs, pakkende melodieën, Afrikaanse grooves, en filmische vergezichten. Een concert van VLEK is een rollercoaster: van melodisch tot weerbarstig, van opzwepend tot verstild, van big band tot heavy metal, van weemoedig melancholisch tot ongegeneerde vrolijkheid. VLEK staat voor speelplezier, avontuur en improvisatie op het scherpst van de snede: verwacht het onverwachte! Hun laatste muzikale wapenfeit is het album “Music on the far site of the moon”

Jeroen Doomernik trompet, Hans Sparla trombone, Edward Capel alt- en sopraansax altklarinet, Jacq Palinckx elektrische gitaar, Bart van Dongen keyboards synthesizer, Bert Palinckx contrabas, Pascal Vermeer drums

Gegevens

Datum:
12 okt 2019
Tijd:
20:30 - 23:00
Kosten:
€18
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://paradoxtilburg.nl/programma/40-jaar-sbm-stichting-bevordering-muziekimprovisatie-jubileumconcert-paul-kemenade-classic-quintet-vlek/

Locatie

Paradox Tilburg
Telegraafstraat 62
Tilburg, 5038 BM Netherlands
+ Google Maps
Telefoon
013-5432266
Bekijk de site van Locatie