Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Koning is dood, leve de koning

15 dec 2021 @ 20:00 - 21:15

€13,50

De Koning is dood, leve de koning gebaseerd op drie werken van Shakespeare; Richard III, Hendrik de Vijfde en King Lear

De thema’s zijn van alle tijden. Ze gaan over macht, onmacht, geluk, verdriet, hebzucht, afgunst, waanzin en liefde. Ook over gebrek aan eigenwaarde, over woede naar de maatschappij en over eenzaamheid.

De verhaallijnen en thema’s van Shakespeare staan centraal, de teksten worden deels gebruikt. Hoe je, zonder veel tekst, toch de kracht van de verhalen van Shakespeare kunt laten zien, heeft geleid tot een unieke interpretatie van het werk van misschien wel de beste toneelschrijver in de geschiedenis.

Over Stedelingen
Stedelingen is een samenwerkingsverband tussen zorgorganisatie Lunet, Carte Blanche en Parktheater Eindhoven. In deze samenwerking laten we zien dat de kracht van theater beperkingen overstijgt. De koning is dood, leve de koning is de tweede voorstelling van Stedelingen. De spelersgroep bestaat uit deelnemers van Lunet en spelers van Carte Blanche.

Regie: Stefan Jung | Deelregie: Liesbeth Reeser | Regie-assistentie: Irene Geurts, Johnny Mirer | Muziek: Bart van Dongen en Edward Capel | Poezie: Ankie Keultjes.

Gegevens

Datum:
15 dec 2021
Tijd:
20:00 - 21:15
Kosten:
€13,50
Site:
https://www.parktheater.nl/nl/programma/9172/Stedelingen/De_koning_is_dood_leve_de_koning_

Organisator

Carte Blanche
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Park Theater
Theaterpad 1
Eindhoven, 5615 EN
+ Google Maps