Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eddy & the Ethiopians

17 jul 2021 @ 17:00 - 18:00

€17

Eddy & the Ethiopians is in 2013 ontstaan uit bruisende sessies in het ketelhuis van de voormalige Philipswinkel nu bekend als TAC in Eindhoven. Saxofonist/componist en bandleider Edward Capel ontmoette tijdens internationale tours met de zangeres/danseres Minyeshu Kifle uit Ethiopië enkele Ethiopische muzikanten waarmee hij sindsdien regelmatig sessies organiseert met andere muzikanten die hij “on the road“ bij verschillende gelegenheden tegen het lijf liep.

Zo ontstond er een meltingpot van muzikanten uit verschillende landen zoals Ethiopië, Burkina Faso, Suriname, Frankrijk, België, Nederland en even zoveel verschillende stijlen muziek die gezamenlijk op avontuurlijke wijze onder bezielende leiding van saxofonist Edward ”Eddy” Capel een schroeiende combinatie maakt van Ethiopiques, 70’s afrobeat, jazz en opzwepende funk.

Bij dit concert is geen CoronaCheck nodig.

Eind 2017 ontmoette Capel via het TACfestival “new neighbours” de Eritrese zanger en krar speler Bereket Behre Akitu en nodigde hem uit om mee te spelen met de band, dat klikte meteen en zette aan tot het werken aan nieuwe composities die geïnspireerd zijn op Eritrese & Ethiopische ritmische en melodische structuren. Deze nieuwe composities staan nu op het nieuwe album van Eddy & the Ethiopians : E&EII.

Gegevens

Datum:
17 jul 2021
Tijd:
17:00 - 18:00
Kosten:
€17
Site:
https://www.muziekgebouweindhoven.nl/nl/agenda/3536//Eddy_The_Ethiopians€

Organisator

Muziekgebouw Eindhoven
Telefoon
040 - 244 20 20
Bekijk de site van Organisator

Locatie

DOMUSDELA
Kanaalstraat 4
Eindhoven,
+ Google Maps