Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stedelingen Parktheater in Eindhoven

18 mrt 2019 @ 20:00 - 23:00

Stedelingen, een theatraal en muzikaal avontuur, is geïnspireerd op onder andere de Mahagonny van Bertold Brecht. Thema van de voorstelling is het zoeken naar geluk in de stad. De stad, waar schijnbaar alles is en waar alles lijkt te kunnen, maar waar toch veel mensen eenzaam zijn en het niet redden. Mensen proberen te voldoen aan de verwachtingen en opgelegde normen van de maatschappij om ‘erbij te horen’. Wie dat niet lukt wordt afgeschreven en valt af.

Stedelingen zet mensen met een beperking, een groep die vaak onzichtbaar is in de stad en in de kunsten in het bijzonder, in de spotlights. Hun zoektocht, verlangens, dromen en uitdagingen staan centraal. Zo’n 80 acteurs, zangers en muzikanten laten gezamenlijk zien dat iedereen een rol heeft op het grote toneel. Een voorstelling waar beperking en kracht elkaar vinden.

Regisseur Stefan Jung betrekt de persoonlijke ervaringen van de spelers in de voorstelling. Spel, beweging, zang en muziek versterken elkaar. De liedjes worden gezongen door een projectkoor onder leiding van Lizzie Kean. Bart van Dongen en Edward Capel verheffen stadsgeluiden tot muziek.

Initiatiefnemers Lunet zorg, Carte Blanche, Parktheater Eindhoven en Stichting Dutch Happiness Week willen met deze productie de meerwaarde laten zien van diversiteit en een bijdrage leveren aan een inclusieve samenleving. De première van Stedelingen (op 18 maart) vindt plaats tijdens de Dutch Happiness Week 2019.

Locatie

Park Theater
Theaterpad 1
Eindhoven, 5615 EN
+ Google Maps

Geef een reactie