Harmonie in de Linie

componist

lokatie: Keplerstraat, Breda

PERSBERICHT HARMONIE IN DE LINIE Witte Rook presenteert op zondag 30 september 2018 Harmonie in de Linie. Om 16.00 uur vindt er een bijzonder muziekoptreden plaats in Liniekwartier te Breda. Tussen de resten van de voormalig Euretcoloods speelt muziekvereniging Vondel in het verborgen hart van de wijk.

Samen met de dansers van Dansnest en muziekkunstenaar/componist Bart van Dongen wordt deze muzikale ervaring niet alleen een spektakel voor het oor, maar ook voor oog en hart. Laat je leiden door dansers, ze zullen je aandacht trekken en je blikveld prikkelen met hun danskunsten. Harmonie in de Linie, de naam zegt het al: een harmonieuze verbinding in de wijk middels kunst, muziek en dans.

Kunstroute

Voorafgaand aan het optreden is er een kunstroute die van start gaat bij kunstinitiatief Witte Rook. Deze route loopt door onbekende plekken zoals ateliers, woningen en winkels waar werk te zien is van kunstenaars, gemaakt in de wijk, over de wijk of geïnspireerd zijn door de wijk. Liniekwartier is een wijk waar kunst en cultuur steeds meer vanzelfsprekend is geworden. De kunstroute leidt uiteindelijk naar de betonnen fundering aan de Keplerweg, een stukje industrieel verleden uit de wijk, ooit een loods voor textiel, nu een ideaal podium voor deze experimentele uitvoering.

Speciale compositie 2019

In 2019 zal er een speciale compositie voor de wijk, over de wijk en met de wijk tot stand komen. De pilot in 2018 is bedoeld om de ideeën uit te wisselen, uit te proberen en nieuwe ideeën te krijgen. De compositie is een geschenk aan de wijk, de stad, de mensen en mag na de uitvoering in 2019 een eigen leven gaan leiden.

Vanaf 2020 zal naar alle waarschijnlijkheid de herontwikkeling van het Euretco-terrein echt vorm gaan krijgen en zullen als gevolg daarvan de huidige gebouwen gesloopt worden en vervangen worden door nieuwbouw (woningen én appartementen). We nemen afscheid en luiden een nieuw begin in.

Kunstroute Inloop vanaf 14:00 uur, start route 14:30 uur Startlocatie: Witte Rook | Liniestraat 111, Breda Aanmelding voor de kunstroute via info@witterook.nu Muziekevenement 16:00 uur Locatie: Keplerstraat, Breda www.harmonieindelinie.nl www.facebook.com/harmonieindelinie Dit evenement is in samenwerking met Muziekvereniging Vondel | Bart van Dongen | Dansnest | deelnemende kunstenaars Met dank aan Gemeente Breda | bkkc | Maas-Jacobs / NBU Projectontwikkeling BV | Alwel

Geef een reactie